Digital Scanning + OPG

Nye og bedre digitale metoder hos Vøyenenga Tannlegekontor

Hos Vøyenenga Tannlegekontor ønsker vi å tilby deg den beste behandlingen når du kommer til oss. Vi tar stadig del i den digitale utviklingen, og bruker blant annet en digital scanner for å fremstille kroner, broer og bittskinner til deg som pasient. Ved bruk av digital scanner slipper du i tillegg tradisjonell avtrykkstagning med avtrykksmasse.

Vår intraorale skanner tar digitale avtrykk ved hjelp av et 3D-videokamera, og det opprettes eksakte modeller av dine tenner. Pasienter flest synes dette forbedrer opplevelsen betraktelig, og som pasient får du i tillegg se dine egne tenner på skjermen slik at du kan forstå situasjonen bedre.

Dette er en arbeidsmetode som bidrar til mer nøyaktige avtrykk enn gamle, tradisjonelle avtrykk. Den digitale filen sendes til en tanntekniker som dermed får det tredimensjonale bildet opp på sin datamaskin. Videre starter tannteknikeren arbeidet med akkurat dine tenner.

Lenge siden du har vært til tannlegen? Bestill time hos Vøyenenga Tannlegekontor i dag, så møter vi deg med et smil.

Hva betyr digitaliseringen for pasientene?

Tannlegepraksisen digitaliseres jevnt og trutt, og dette kan ha mye å si for pasientene. Med en rask utvikling, oppstår det stadig nye og ikke minst bedre tilbud til pasienter som trenger tannbehandling.

Med nye og bedre tilbud kan tannlegen gjøre arbeidet sitt med mer presisjon, og med mer effektivitet. Behandlingen blir mindre omfattende for pasienten, med nye og moderne metoder.

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Moderne tannbehandling med røntgen

For å få en oversikt over alle tennene, kjeveledd og bihuler bruker vi OPG-røntgen, også kalt panoramarøntgen. Dette er en type røntgen som fungerer som et viktig verktøy i forbindelse med kirurgisk behandling, eller ved større behandlingsbehov.

Røntgen er et av de viktigste hjelpemidlene i moderne tannbehandling, og med en røntgenundersøkelse kan vi se ting som ellers kan være tilnærmet umulig å oppdage.

Siden dagens moderne tannbehandling vektlegges av forebyggende tiltak, bør vi oppdage potensielle tannsykdommer så raskt som mulig. Ved å følge gammel praksis og vente til man for eksempel får tannverk, vil mulighetene for tilheling være en god del dårligere.

Hva foregår under en OPG-røntgen?

Under en OPG-røntgen kan du få beskjed om å ta av deg briller, smykker og metallgjenstander som kan forstyrre bildene som blir tatt. Du må stå med ansiktet ditt på en hylle mens du biter på et sterilt munnstykke, dette for å holde hodet stabilt og stille når røntgenbildet blir tatt.

Du opplever ingen ubehag under røntgenprosessen, og det tar som regel ikke mye mer enn 3 minutter å fullføre dette. Her blir du utsatt for røntgenstråler i kun 15 sekunder, noe som er helt ufarlig.

Dette er fordelene med OPG-røntgen

Det finnes en rekke fordeler ved bruk av OPG-røntgen, blant annet:

  • Svært god oversikt over tannbein og kjeve før en eventuell tanntrekking
  • Lite stråling
  • Praktisk for bruk på pasienter som av ulike årsaker har begrenset åpning av munnen, eller som lett brekker seg
  • Bildet fra røntgen blir klart nesten umiddelbart
  • Sammen med tannlegen kan pasienten se og forstå hva bildet fra røntgen viser

Finnes det noen farer ved å ta OPG-røntgenbilder?

Pasienten blir riktignok utsatt for noe, eller en liten dose røntgenstråling i 15 sekunder, men mengden er ikke skadelig. Hos Vøyenenga Tannlegekontor kan vil tilby topp moderne utstyr slik at vi på best mulige måte kan hjelpe deg med din tannhelse.

OPG-røntgen for gravide

Ved OPG-røntgen av tenner og kjeve brukes det veldig små strålefelt, dette skyldes at strålingen rettes bare mot munn og kjeve slik at mesteparten absorberes i kjevepartiet. Stråledosen er lav i forbindelse med hud og kjeve, og stråling ned til magen er såpass lite at det blir helt ubetydelig.

Dermed kan alle gravide trygt gjennomføre alle typer røntgen hos Vøyenenga Tannlegekontor.

Har du tannverk, og vet at det er en god stund siden du var til tannlegen sist?

Benytt vårt skjema for timebestilling på vår hjemmeside, eller ring oss på tlf 67 13 71 02 i dag.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,24% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
  • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
  • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02