Karies og fyllingsterapi

Alt du trenger å vite om karies og fyllingsterapi

Karies oppstår hos alle, og er grunnen til at vi får beskjed om å ta godt vare på tennene med tannpuss og tannhygiene. Et kariesangrep kan forhindres før det blir hull. Men er skaden skjedd, så kan vi hos Vøyenenga Tannlegekontor hjelpe deg med fyllingsterapi.

Hvordan kan jeg forebygge karies?

Karies er en tannsykdom hvor bakteriene i munnen danner syre som etser hull i tennene. Et kariesangrep har derfor foregått over tid, noe som også betyr at det er mulig å forebygge hull i tennene.

De aller fleste vil komme langt med jevnlig tannpuss og bruk av tanntråd eller tannpirkere for å fjerne matrester og bakterier mellom tennene. For enkelte kan det også være nødvendig med fluor. Ta kontakt med oss dersom du ønsker råd om hva som er best for dine tenner.

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Hva er fyllingsterapi

Fyllingsterapi er det vi kaller for behandlingen av hull i tennene. Når det oppstår et hull, vil vi fjerne massen som er påvirket av kariesangrepet, for å deretter bygge opp igjen hullet med fyllingen.

I dag benytter vi oss som regel av en komposittfylling som passer til tennenes farge og som ved god pleie er et varig materiale. Sørg derfor for god tannpleie av fyllingene for å oppnå lang varighet.

I enkelte tilfeller er likevel en fylling ikke tilstrekkelig behandling, og da kan det bli aktuelt å bruke en krone eller rotfylling.

Ofte stilte spørsmål om karies og fyllingsterapi

Hvordan kan jeg forebygge karies?

God tannhygiene hjelper deg på lang vei. Vi anbefaler jevnlig tannpuss og bruk av tanntråd og tannpirker for å forebygge karies.

Hva slags fyllingsterapi tilbyr dere?

Som regel vil man bruke komposittfylling for behandling av hull. Ved store hull kan det bli aktuelt med krone eller rotfylling.

Varer en fylling lenge?

Ved god pleie kan en fylling vare i mange år. Enkelte tenner er imidlertid utsatt for større slitasje enn andre. Be tannlegen din om råd.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,26% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
  • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
  • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02