Panoramarøntgen

Vøyenenga Tannlegekontor har eksistert i 35 år, og vi er alltid opptatt av å ta vare på våre pasienter. Dette innebærer også at pasientene våre får en bedre opplevelse gjennom bruk av ny teknologi. Nye teknologier gir som oftest enklere og mer effektive behandlinger.

Vøyenenga Tannlegekontor er derfor opptatt av å følge med på ny teknologi og digitale utviklinger. Dette gjelder også panoramarøntgen, som også heter en orthopantomograf (OPG). En panoramarøntgen har mange fordeler ved større inngrep og gir en større oversikt over kjeven og tennene.

Panoramarøntgen et godt verktøy

Panoramarøntgen er blitt brukt som et viktig verktøy på tannlegekontor de siste 50 årene. Panoramarøntgen blir stadig utviklet og forbedret, og bildekvaliteten har aldri vært så bra som den er nå.

På grunn av teknologien gir panoramarøntgen et større bilde av kjeven og tennene. Det ligner altså et panoramabilde av hele kjeven. Dette gir mulighet for å få større og dypere oversikt over eventuelle problemområder, og brukes for det meste som en undersøkelse før større inngrep eller kirurgiske behandlinger. For eksempel protese- og visdomstannbehandlinger.

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Prosedyren med panoramarøntgen

Prosedyren med panoramarøntgen er veldig effektiv og rask. Det tar ikke mer enn noen minutter der inne og pasienten vil ikke oppleve noen form for ubehag under skanningen.

Pasienten tas med til et separat rom hvor maskinen er. Der blir pasienten bedt om å fjerne alt av metall, som smykker og briller, da metallet kan forstyrre bildene. Deretter blir pasienten plassert i maskinen, og får et sterilt munnstykke i munnen som skal bites i. Dette munnstykket hjelper å holde hodet på plass mens maskinen jobber.

Maskinen vil da kjøre rundt kjeven til pasienten i rundt 15-20 sekunder og så får man panoramarøntgen bildene digitalt.

Det er også normalt å ta enkeltbilder med vanlig røntgen av enkelttenner som en supplering til panoramarøntgen bildene.

Panoramarøntgen for gravide

Strålingen fra panoramarøntgen er så liten at det er helt ufarlig for gravide. Det er kun veldig små strålefelt som blir brukt og er rettet mot tenner og kjeve.

Det vil si at strålingen fra panoramarøntgen mot magen er så liten at det ikke har noe å si. Dersom du vil vite mer er det bare å kontakte oss.

Omsorgsfulle behandlinger med panoramarøntgen

Hos oss kommer pasienten først og en av våre største prioriteter er at du skal ha det godt. Vi har allerede skapt mange gode relasjoner med våre pasienter, og ønsker å gjøre det samme med deg. Vi vil derfor at du skal føle deg ivaretatt under en behandling som inkluderer panoramarøntgen. Trenger du en time hvor vi utfører panoramarøntgen er det bare å bestille.

Fordeler ved panoramarøntgen

Panoramarøntgen er en av de viktigste verktøyene vi har og har mange fordeler. Etter mange år med utvikling gir den store fordeler, blant annet:

 • Den kan diagnostisere betennelse i kjeven og tannkjøttsykdommer, som periodontitt.
 • Den kan oppdage patologiske tilstander som cyster i kjevene og generelt kartlegge problematikker i kjeven
 • Den har liten stråling
 • Det tar ikke lang tid før røntgenbildet er klart
 • Dersom pasienten lett brekker seg er panoramarøntgen veldig praktisk

Stråling under panoramarøntgen

Stråling under panoramarøntgen er ufarlig da denne strålingen kun varer i 15-20 sekunder. Denne mengden er ikke skadelig, selv om pasienten blir utsatt for noe, og tilsvarer om man skulle tatt 2-3 vanlige røntgenbilder.

En pasient har alltid et valg om vedkommende ønsker å ta panoramarøntgen eller ikke. Vi lytter til deg. Konsekvensen av dette er jo selvsagt at det kan bli vanskeligere å gjennomføre en behandling dersom et panoramarøntgen bilde mangler. Ta kontakt med oss om du har spørsmål rundt dette.

Ved OPG-røntgen av tenner og kjeve brukes det veldig små strålefelt, dette skyldes at strålingen rettes bare mot munn og kjeve slik at mesteparten absorberes i kjevepartiet. Stråledosen er lav i forbindelse med hud og kjeve, og stråling ned til magen er såpass lite at det blir helt ubetydelig.

Dermed kan alle gravide trygt gjennomføre alle typer røntgen hos Vøyenenga Tannlegekontor.

Ofte stilte spørsmål

Hva er prisen på panoramarøntgen?
Prisen på et OPG/panoramarøntgen er kr. 860,-. Se under Priser for mer informasjon.

Er panoramarøntgen farlig?
Nei. Panoramarøntgen varer kun i 15-20 sekunder og er altfor lite stråling til å utgjøre skade. Vi vil selvsagt at du skal føle deg trygg med dette og ønsker at du sier fra til oss så vi kan gi deg en god opplevelse.

Hva er panoramarøntgen?
Panoramarøntgen er enkelt sagt et røntgenbilde som blir tatt av kjeven og tennene, og blir vist som et digitalt panoramabilde. Panoramarøntgen har eksistert i 50 år og er en av de beste verktøyene vi har da det finnes mange fordeler:

 • Den gir et større overblikk over tannhelsen og vi kan lettere oppdage problemer som kan forebygges raskere og mer effektivt
 • Den gir liten stråling og er ufarlig
 • Selve prosedyren med panoramarøntgen tar bare 15-20 sekunder
 • Bildet blir digitalisert med det samme

Har du spørsmål til oss relatert til panoramarøntgen eller ønsker å bestille time? Kontakt oss her.

Har du tannverk, og vet at det er en god stund siden du var til tannlegen sist?

Benytt vårt skjema for timebestilling på vår hjemmeside, eller ring oss på tlf 67 13 71 02 i dag.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,24% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
 • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
 • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02