Periodontale sykdommer

Hva er periodontale sykdommer?

Periodontale sykdommer kalles ofte periodontitt eller pyrea og er en betegnelse på tannkjøttbetennelse som har spredd seg ned i tannkjøtt og kjevebenet. Det starter ofte med en lettere tannkjøttbetennelse kalt gingivitt, som ubehandlet kan utvikle seg til periodontale sykdommer.

Hvordan oppstår periodontale sykdommer?

Når du spiser, drikker og røyker, vil det i løpet av dagen litt etter litt danne seg et belegg rundt tennene bestående av bakterier og matrester. Dersom dette ikke fjernes, kan det bevege seg nedover tennene dine og etterhvert ned i tannkjøttet.

Hvis plakk og bakterier beveger seg ned i tannkjøttet, oppstår det en betennelse, kalt gingivitt. Symptomene på gingivitt er hovent tannkjøtt og at du blør lettere. Ubehandlet kan gingivitt utvikle seg ved at betennelsen sprer seg videre ned i tannkjøttet, kjevebenet og tannfestet.

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Hvordan behandles periodontale sykdommer?

Det er viktig å få behandlet periodontale sykdommer så raskt som mulig for å forhindre varige mén av tannkjøttbetennelsen. Ubehandlet kan periodontitt spre seg og bryte ned tannkjøttet, kjevebenet og tannfestet. Det kan føre til at tennene blir løse og til slutt kan falle ut.

Oppdager man periodontitt tidlig, er det likevel mulig å beholde tennene i lang tid. Her på Vøyenenga Tannlegekontor har vi lang erfaring med tannkjøttbetennelser, og kan gi deg den hjelpen du trenger for å forebygge og forhindre tannkjøttsykdommer før det er for sent.

Ofte stilte spørsmål om periodontale sykdommer

Hva er periodontale sykdommer?

Periodontale sykdommer som periodontitt eller pyra er tannkjøttbetennelser som har spredd seg ned i tannkjøtt og kjeveben og kan føre til løse tenner om det ikke blir behandlet.

Hva er prognosen for periodontale sykdommer?

Det er viktig å behandle periodontitt så raskt som mulig for å forhindre langvarige følger av sykdommen. Ved rask behandling kan tennene dine vare livet ut.

Hva er forskjell på gingivitt og periodontitt?

Gingivitt er tannkjøttbetennelse hvor plakk og bakterier har beveget seg ned i tannkjøttet. Ubehandlet kan gingivitt utvikle seg til periodontitt, hvor betennelsen har spredd seg videre.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,24% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
  • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
  • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02