Tannkjøttsykdom

Behandling av tannkjøttsykdom

Mange voksne rammes av tannkjøttsykdommer. Det å få en sykdom i tannkjøttet kan være smertefullt og krever behandling. Her hos Vøyenenga Tannlegekontor står vi klare til å hjelpe deg med de spørsmålene og utfordringene du måtte ha.

Hvilke tannkjøttsykdommer finnes det?

Det finnes i hovedsak to ulike tannkjøttsykdommer. Gingivitt er den mildeste formen for sykdom i tannkjøttet og er en betennelse som oppstår. Har du gingivitt vil du oppleve at tannkjøttet blir hovent og at du blør lett. Gingivitt kan behandles, men det er viktig å starte behandlingen raskt slik at det ikke utvikler seg til et mer omfattende forløp.

Den andre formen for tannkjøttsykdom er periodontitt, som er en bakterie som angriper festet til tennene. Det er for det meste voksne mennesker over 40 år som opplever dette, og det er en av de vanligste årsakene til at eldre opplever å miste tennene.

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Hvordan foregår behandlingen av en tannkjøttsykdom?

Gingivitt kan behandles ved god hygiene, for å få bort bakteriebelegget og få renset mellom tennene. Tannlegen vil gi deg gode råd for hva du selv kan gjøre for å få betennelsen til å trekke seg tilbake. Ubehandlet kan gingivitt føre til periodontitt.

Periodontitt er ikke reversibelt, og det er derfor viktig at du raskest mulig kommer deg til tannlegen for å begynne forebyggende behandling og bremse symptomene.

Hvordan kan jeg forebygge tannkjøttsykdom?

Tannkjøttsykdommer kan du forebygge selv ved å sørge for daglig og god tannhygiene. Det er viktig å pusse tennene og bruke tanntråd og tannpirkere jevnlig for å forebygge tannkjøttsykdommer.

Ofte stilte spørsmål om tannkjøttsykdommer

Hvorfor får man tannkjøttsykdom?

Enkelte kan være mer utsatt for tannkjøttsykdom, men det viktigste for å forebygge dette er god tannhygiene.

Kan man behandle en tannkjøttsykdom?

Snakk med tannlegen din for å få råd om best mulig behandling av tannkjøttet for å behandle betennelsen eller bremse symptomene på tannkjøttsykdommen.

Hva er symptomene på tannkjøttsykdom?

Hovent tannkjøtt, dårlig ånde og blødning fra tannkjøttet kan være symptomer på tannkjøttsykdom.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,25% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
  • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
  • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02