Tannkrone

Tannkrone – gi smilet et nytt liv

Noen ganger er tannen så skadet at det blir nødvendig å erstatte mer enn bare rotfyllingen. Her på Vøyenenga Tannlegekontor har vi lang erfaring med omfattende tannbehandlinger som eksempelvis tannkroner.

Hva er egentlig en tannkrone?

En tannkrone er helt kort fortalt en kunstig overflate eller skall utenpå din egen tann for å erstatte en skadet overflate. Det er med andre ord den synlige delen på en tann, som har som funksjon at den gjenoppretter det sunne og naturlige utseendet til tannen, samtidig som at den beskytter roten på tannen.

Det er nødvendig med en tannkrone dersom tannen din er såpass ødelagt at den enten ser skadet ut eller har nedsatt funksjon i hverdagen din.

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Vil tannkronen vare resten av livet?

En tannkrone er laget av svært holdbare og slitesterke materialer, men som med alt annet må det vedlikeholdes ordentlig over tid. En tannkrone som vedlikeholdes godt vil fint kunne vare i opp mot 25 år, men det krever at man jevnlig går til tannlegen og pusser tennene hver dag.

Dette består tannkronen av

En tannkrone lages ved at tannlegen sliper ned den skadede tannen og tar et avtrykk av tennene dine, sånn at man får bygget en form som ser og føles naturlig ut i munnen din.

En tannkrone kan være laget av ulike materialer. De aller fleste foretrekker en keramisk krone, da fargen på denne kan tilpasses fargen og ser naturlig ut.

Andre materialer er metall-keramkroner eller metallkroner, som er svært slitesterke materialer, men som også er dyrere.

Ofte stilte spørsmål om tannkrone

Hva er en tannkrone?

En tannkrone er en kunstig overflate eller skall utenpå din egen tann for å erstatte en skadet overflate og gjenopprette tannens naturlige funksjon og utseende.

Hva koster en tannkrone?

Prisen på en tannkrone kan variere avhengig av utgangspunkt. Ta kontakt for å få en pris tilpasset deg.

Når må man ha tannkrone?

En tannkrone er nødvendig når en tann er for skadet til å kunne behandles og gjenopprettes på andre måter.

Har du tannverk, og vet at det er en god stund siden du var til tannlegen sist?

Benytt vårt skjema for timebestilling på vår hjemmeside, eller ring oss på tlf 67 13 71 02 i dag.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,25% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
  • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
  • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02