Tanntrekking

Ofte er tanntrekking den beste løsningen

Tanntrekking er ofte det mange av pasientene våre frykter mest. Når man skal trekke en tann, så har tannlegen vurdert andre løsninger først, og tanntrekking er ofte siste utvei. Men tanntrekking er ofte også den beste løsningen som vil være mest skånsom på sikt.

Hva er årsakene til tanntrekking?

Det finnes mange ulike årsaker til tanntrekking. Den aller vanligste formen for tanntrekking er trekking av visdomstennene da disse kan føre til en rekke problemer dersom de ikke fjernes. Andre årsaker kan være:

  • Traumer og skade på tannen
  • En tann som er feilplassert i kjeven
  • At det har vokst ut ekstra tenner i kjeven
  • Justering av tenner ved eksempelvis tannregulering
  • Løse tenner som følge av alvorlig tannkjøttbetennelse som periodontitt
  • Medisinske behandlinger som krever tanntrekking for å unngå infeksjoner

Bestill time i dag!

Du når oss på telefon 67 13 71 02 og e-post [email protected].

Hvordan foregår tanntrekking?

Det finnes ulike metoder for å trekke tennene, og tannlegen din vil alltid vurdere hva som er best i din situasjon. Den enkleste og minst kompliserte formen for tanntrekking er enkel tanntrekking, og utføres på tenner som er lett tilgjengelig.

Dersom tannen er plassert på et mindre tilgjengelig sted i kjeven, eller har en mer komplisert oppbygging, kreves det ofte kirurgisk tanntrekking. Da vil tannlegen enten fjerne tannkjøttet for å eksponere tannen, eller bryte tannen opp i mindre biter slik at den blir enklere å fjerne.

Ofte stilte spørsmål om tanntrekking

Hva koster tanntrekking?

Prisen på tanntrekking avhenger av situasjonen din. Prisen bestemmes ut fra hvor komplisert inngrepet er og hvor godt tannen som skal trekkes, sitter.

Når kan jeg spise eller drikke etter tanntrekking?

Når du skal trekke en tann, vil tannlegen din alltid gi deg god veiledning på veien videre. Hovedregelen er at du skal vente minst 2 timer etter inngrepet med å spise eller drikke – men lytt alltid til råd tilpasset din situasjon.

Er tanntrekking smertefullt?

Mange synes at tanntrekking er smertefullt. Tannlegen vil alltid velge den mest skånsomme behandlingsmetoden, og krever tanntrekkingen kirurgisk inngrep, vil du få lokalbedøvelse og veiledning om smertestillende under og etter inngrepet.

Pasienters erfaring med oss

“Tannlegen min snakker meg igjennom hva hun gjør, da føler jeg at jeg er i trygge hender. Hun lytter også til mine ønsker og er imøtekommende med behandlingen hvor dette er mulig.”

“Kjempehyggelige tannlege, rolig og ydmyk. Forklarer godt underveis, og viser høyt kunnskapsnivå. Jeg kommer garantert tilbake”.

“Tannlegen min er trygg, rolig og stødig, forklarer trinn for trinn hva som skjer. Familien vår har brukt henne i mange år og vil fortsette å bruke henne lenge ennå. Anbefales!”

98,25% av pasientene våre er veldig fornøyde med kvaliteten og servicen på klinikken. Når du forlater klinikken, vil du motta en SMS der du kan gi oss ris og ros.
Vi tar imot alle anmeldelser med åpne armer.

KONTAKT OSS I DAG

Bruk skjemaet nedenfor for å kontakte klinikken
Slik kommer du til oss med buss

Buss nr. 240 mot Skui, reisetid 11 min.

Buss nr. 240 mot Sandvika, reisetid 7 min.

Buss 215A mot Sandvika via Vøyenenga, reisetid 8 min.

Buss nr. 200 Oslo via Sandvika. Bytte buss i Sandvika; buss 215A mot Kolsås via Vøyenenga. Total reisetid 37 min.

Fordeler hos oss
  • Her på Vøyenengtunet parkerer du gratis i 3 timer
  • Det er installert Autopay; skiltgjenkjenning ved hjelp av kamera. Kamera fanger opp registreringsnummmer på ditt kjøretøy og parkeringen starter og avslutter når man passerer kameraene.
Kontakt oss

Vøyenenga Tannlegekontor
​Vøyenengtunet 4,
​1339 Vøyenenga

E-post: [email protected]

Tlf: 67 13 71 02